Om Mig

Fotograf Magnus Persson - Västkustenfoto

Information om mig

Jag bor i Halmstad med min familj, sambo och 5 barn. Min fotografiska verksamhet är främst inom naturfoto, jag säljer fine art prints, arbetar med utställningar och föreläsningar. Andra fotouppdrag gör jag då och då. Till vardags arbetar jag som säljare/tekniker med spånskärande verktyg till metallindustrin. Natur och fotointresset startade som barn då både min pappa och morfar fotograferade, en härlig tid med diabilder och svartvita bilder som framställdes i vätskor och apparater. 2004 fick jag en digitalkamera av min pappa och en ny värld öppnade sig med digitala fotografier. 2006 skaffade jag min första digital systemkamera och det var här naturfotografin tog fart igen. Musik ligger mig varmt om hjärtat, så därför är jag även musiker. Just bild och musik ligger väldigt nära varandra, det är skaparglädjen och känslan i en bild eller ett musikstycke som får mig att må bra. Spelar trummor i bandet www.notunplugged.se

Att resa är spännande och trevligt men de bästa bilderna tror jag man gör på sin hemmamarknad, därför ligger den Halländska naturen mig varm om hjärtat. Jag är en allätare vad det gäller bilder men naturen och ljuset ligger varmast om hjärtat. Kustlandskap är en naturlig del av fotograferandet men lik väl vill jag förmedla naturens trolska och mystiska stämningar eller vackra naturromantiska bilder. Det viktiga är känslan och det fotografiska innehållet, budskapet och att man blir nyfiken på innehållet.

 

Den Halländska naturen och mångfalden som landskapet erbjuder är rik! I Södra Halland finns stora landsbygdsområden med öppna landskap, Bokskogar, milslånga sandstränder och i norr finns klippor och höga kullar. Östra delar av Halland finns stora djupa skogar. Kusten, odlingslandskapet, skogarna och sjöarna binds samman av vattendragen. Min förhoppning är att bilderna kan medföra så vi alla hjälper till att värna om den enormt fina natur vi har i Sverige! Låt oss bevara den frihet och det lugn naturen kan ge oss alla.

 

Jag säljer också bilder till tidningar, böcker och reklamändamål. Uppdragsfotografering med undantag för studio porträtt och bröllops bilder. Jag har möjlighet att skräddarsy bildspel som passar de flesta behov. Eftersom jag är musiker själv och har professionella kontakter när det gäller musikproduktion, så finns det oanade möjligheter att producera tonsatta bildspel. Välkommen att kontakta mig med alla tänkbara frågor kring bildspelsproduktion.

 

Upphovsrättslagen!

Upphovsrättslagen ger upphovsmannen rättsligt skydd till sitt verk. Precis som exempelvis patenträtten skyddar uppfinnarens konstruktion skyddar upphovsrättslagen bildens återgivning av ett motiv. Att visa respekt för upphovsmannens verk är en självklarhet för alla seriösa bildköpare. Alla bilder på denna hemsida skyddas av upphovsrätten och tillhör upphovsmannen. Önskar ni använda bild för tex. hemsida var vänlig kontakta upphovsmannen på denna hemsida.

 

 

Några utställningar

 • Vårgårda naturfotofestival 2010 och 2011
 • Fotofestival i Eslöv 2010
 • Dansk fotofestival 2013
 • Triss i naturfotografi tillsammans med Bente Egerdahl och Magnus Persson på Galleri 70 2014
 • Utställning med fotosällskapet Naturfotohalland Elmia Foto & Video -2008, Getterön Naturum
 • Skånsk naturfotofestival med föreningen PhotoNatura 2011
 • Christinehof slott med PhotoNatura 2011
 • Galleri 70, Halmstad 2012
 • Trädhuset hovdala slott med PhotoNatura 2012-2014

 

Några föreläsningar

 • Fotofestival Eslöv 2010
 • Natur 2011 Vårgårda naturfotofestival
 • Halmstad Fotoklubb 2011
 • Kattegatt gymnasiet 2011
 • Universeum, Göteborg 2012
 • Bildspelsvisning Dansk fotofestival 2012

Och en mängd andra föreläsningar

 

Priser

Intervju

Copyright © All Rights Reserved