Om Mig

Fotograf Magnus Persson - Västkustenfoto

 Information om mig

Jag bor i Halmstad med min familj, sambo och fem barn, två barnbarn. Min fotografiska verksamhet är främst inom naturfoto, jag säljer fine art prints, arbetar med utställningar och föreläsningar då och då. Andra fotouppdrag genomför jag sporadiskt. Till vardags arbetar jag som säljare/tekniker med spånskärande verktyg till metallindustrin.

Natur och fotointresset startade som barn då både min pappa och morfar fotograferade, en härlig tid med diabilder och svartvita bilder som framställdes i vätskor och apparater. 2004 fick jag en digitalkamera av min pappa och en ny värld öppnade sig med digitala fotografier. 2006 skaffade jag min första digital systemkamera och det var här naturfotografin tog fart igen. Musik ligger mig varmt om hjärtat, så därför är jag även musiker. Just bild och musik ligger väldigt nära varandra, det är skaparglädjen och känslan i en bild eller ett musikstycke som får mig att må bra. Spelarde trummor tidigare i band. 

Att resa är spännande och trevligt men de bästa bilderna tror jag man gör på sin hemmamarknad, därför ligger den Halländska naturen mig varm om hjärtat. Jag är en allätare vad det gäller bilder men naturen och ljuset ligger varmast om hjärtat. Kustlandskap är en naturlig del av fotograferandet men lik väl vill jag förmedla naturens trolska och mystiska stämningar eller vackra naturromantiska bilder. Det viktiga är känslan och det fotografiska innehållet, budskapet och att man blir nyfiken på innehållet.


Den Halländska naturen och mångfalden som landskapet erbjuder är rik! I Södra Halland finns stora landsbygdsområden med öppna landskap, Bokskogar, milslånga sandstränder och i norr finns klippor och höga kullar. Östra delar av Halland finns stora djupa skogar. Kusten, odlingslandskapet, skogarna och sjöarna binds samman av vattendragen. Min förhoppning är att bilderna kan medföra så vi alla hjälper till att värna om den enormt fina natur vi har i Sverige! Låt oss bevara den frihet och det lugn naturen kan ge oss alla.


Upphovsrättslagen!

Upphovsrättslagen ger upphovsmannen rättsligt skydd till sitt verk. Precis som exempelvis patenträtten skyddar uppfinnarens konstruktion skyddar upphovsrättslagen bildens återgivning av ett motiv. Att visa respekt för upphovsmannens verk är en självklarhet för alla seriösa bildköpare. Alla bilder på denna hemsida skyddas av upphovsrätten och tillhör upphovsmannen. Önskar ni använda bild för tex. hemsida var vänlig kontakta upphovsmannen på denna hemsida.
     

Vårgårda naturfotofestival 2010 och 2011


Fotofestival i Eslöv 2010

Dansk fotofestival 2013

Triss i naturfotografi tillsammans med Bente Egerdahl och Patrik Leonardsson på Galleri 70 2014

Utställning med fotosällskapet Naturfotohalland Elmia Foto & Video -2008, Getterön Naturum

Skånsk naturfotofestival med föreningen PhotoNatura 2011

Christinehof slott med PhotoNatura 2011

Galleri 70, Halmstad 2012

Trädhuset hovdala slott med PhotoNatura 2012-2014


Några utställningar


     

Fotofestival Eslöv 2010


Natur 2011 Vårgårda naturfotofestival

Halmstad Fotoklubb 2011

Kattegatt gymnasiet 2011

Universeum, Göteborg 2012

Bildspelsvisning Dansk fotofestival 2012

Och en mängd andra föreläsningar


Några föreläsningar